30 Ağustos 2010 Pazartesi

facebook sayfa kodları Fbml Sayfa kodları

FBML Kodları facebook tarafından cıkarılan ve facebook sayfalarını özelleştirmek için ugulanan bir tasarım şeklidir..fbml kodları ile facebook sayfanızı mukemmel hale getirebilir ve aşagıdaki kodları kullanabilirsiniz..

Facebook’ta bazı hayran sayfalarına girdiğinizde sol tarafta, online kişi sayısı, istatistikler, sayfa kurucusu veya menülerin olduğu bölümler görüyorsunuzdur. (Örnek sayfa Kişisel Hayran Sayfam) Bazı kişiler fan sayfalarında bunların nasıl yapıldığını merak ediyor. Sizlere kendi hayran sayfalarınız da kullanmanız için ve ziyaretçilerinize daha renkli sayfalar sunmanız için bunların nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum.
Facebook’da FBML denen bir kodlama sistemi hakim olduğu için tüm uygulamalar bu kodlama ile yapılmaktadır. Tabi ki bizim bu kodlama sistemini bilmemize gerek yok. Bizim yapmamız gereken sadece Static FBML uygulamasına girip, oradan sayfalarımıza FBML kutularını eklemek.
Statik FBML’den “sayfama ekle” linkine tıkladıktan sonra istatistik ekleyeceğiniz sayfanızı seçin. FBML’yi sayfanıza ekledikten sonra, sayfanıza girin ve “sayfayı düzenle” kısmına tıklayın. Aşağıdaki gibi FBML kısmı çıkacaktır karşınıza..


Kaynak: Facebook Hayran Sayfasına Kod Ekleme, Facebook Sayaç Ekleme

Online sayaç ekleme ise:Sizin yapmanız gereken sayfanız için bu java kodun içersinden turkuaz ile gösterdiğim id’yi almak ve aşağıda vermiş olduğum şekilde html kodların içerisine yerleştirmek. (Gösterdiğim id, örnek id’dir. Siz size verilen id ile değişikliğinizi yapmalısınız.)

Kaynak: Facebook Hayran Sayfasına Kod Ekleme, Facebook Sayaç Ekleme

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa